Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Info om bunadsølv

Søljer til bunaden

Det er ingen regel for hvor mye sølv man må ha på en bunad, og man behøver heller ikke kjøpe alt en skal ha på en gang. Du står ganske fritt til å velge søljer.

Tilbehør til bunaden

Tilbehør som ørepynt, hårspenner etc.. ble ikke benyttet i tidligere tider, men i dag synes mange det er fint å bruke allikevel. I gamle dager var ørepynt helt bortkastet, siden forskjellige hodeplagg (skaut) ble benyttet, man så rett og slett ikke ørene. I dag er det annerledes. Mange synes det er dumt å ha tomme hull i ørene. Vi har forskjellige modeller bunad ørepynt.

Farge på bunadsølv

For noen bunader kan man også velge fargen på sølvet, dette kan være enten oksydert (mørk sølvfarge) gammelforgylt (mørk forgylling), lyst/hvitt sølv eller vanlig forgylt. Det går også fint an å blande litt på mange av bunadene. I tillegg kommer de forskjellige søljene i mange varianter. Velg selv, alt er med på å gjøre nettopp din bunad.

Valget er ditt

Har du arvet en sølje og lurer på om du kan bruke den? Vårt svar er ja. Selv om arvesølja ikke engang hører til bunaden, så hører den til deg. Og ettersom både bunaden og sølja forteller litt om deg, om røtter og herkomst, så synes vi du kan bruke den.